دانستنی های پزشکی

آیا مصرف دارو باعث بیماری لثه می شود؟

0 گؤروش
یازار:‌


See the source image

آیا مصرف دارو باعث بیماری لثه می شود؟

 

بیماری های لثه بیماری های پریودنتال است که می تواند به عنوان التهاب لثه ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توصیف شود. علت اصلی بیماری لثه ، پلاک دندانی میکروبی است که به صورت پلاک در لبه یا زیر لثه تشکیل می شود. به همین دلیل ، لازم است که با مسواک زدن پلاک دندانی را از روی دندان پاک کنید. زیرا پلاک با اعمال فشار جسمی هم باعث عقب رفتن لثه می شود و هم باعث تحریک و التهاب بافت لثه توسط سموم ایجاد شده توسط باکتری های موجود در آن می شود.

 

بیماری های لثه از نظر قاعدگی و همچنین شدت و روند بیماری متفاوت است. بیماری های لثه می تواند فقط روی یک دندان و همچنین تعداد زیادی از دندان ها تأثیر بگذارد و این بیماری می تواند روی همه دندان ها تأثیر بگذارد.

 

بیماری لثه که تغییر رنگ طبیعی لثه از صورتی به قرمز ، تورم خفیف و خونریزی لثه است ، التهاب لثه نامیده می شود. التهاب لثه اولین مرحله بیماری لثه است. معمولاً ناراحتی زیادی ایجاد نمی کند. التهاب لثه با درمان توسط دندانپزشک و با مراقبت مناسب از دهان بهبود می یابد.

 

اگر التهاب لثه که یک عفونت خفیف لثه است نادیده گرفته شود و درمان نشود ، شدت بیشتری پیدا می کند و در نهایت باعث آسیب به بافت های نگهدارنده و بافت استخوانی دندان ها می شود. شکل پیشرفته بیماری لثه پریودنتیت نامیده می شود. در عفونت های خفیف لثه ای که درمان نشده اند ، پلاک به مرور زمان به خط لثه گسترش می یابد و پریودنتیت شکل می گیرد. سموم تولید شده در باکتری ها با تجزیه باکتری ها به محیط پخش می شوند. این سموم باعث تحریک در بافت های نگهدارنده اطراف دندان همراه با لثه می شوند. در مورد پریودنتیت یا التهاب لثه پیشرفته ، واکنش التهابی و آسیب برگشت ناپذیری در بافت های لثه و استخوان رخ می دهد. در آینده ، شکاف هایی به نام جیب که قابل تمیز شدن نیست ، بین لثه ها و دندان ها ایجاد می شود. این شکاف ها هرگز با مسواک پاک نمی شوند. با پیشرفت بیماری ، این جیب ها عمیق تر می شوند و لثه از دندان جدا می شود و سیمان و عاج در ریشه دندان از بین می رود و دندان شروع به لرزیدن می کند. پس از این مرحله ، اگر دندان ها با یک درمان فشرده نجات پیدا نکنند ، کشیدن دندان اجتناب ناپذیر است.

 

 

 

پریودنتیت که منجر به کشیدن دندان می شود ، معمولاً بیش از یک دندان را تحت تأثیر قرار می دهد. پریودنتیت شدید فقط بر روی دهان تأثیر نمی گذارد ، بلکه بر سلامت عمومی فرد نیز تأثیر می گذارد ، در چنین مواردی امکان ورود باکتری های عامل عفونت سمی به جریان خون وجود دارد. این وضعیت همچنین می تواند به اندام های دیگر آسیب برساند.

 

مطالعات انجام شده در سالهای اخیر ارتباط زیادی بین التهاب لثه و حملات قلبی را نشان داده است. کسانی که به التهاب لثه مبتلا هستند دو برابر بیشتر از افراد سالم دچار حمله قلبی می شوند. در برخی مقالات گزارش شده است که بیماری های لثه باعث بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های دستگاه تنفسی ، دیابت و پوکی استخوان ، زایمان زودرس ، وزن کم هنگام تولد در نوزادان می شود.

 

روش انتقال بیماری: بیماری های پریودنتال ناشی از میکروارگانیسم ها می توانند از طریق بزاق به افراد سالم منتقل شوند. بیماری لثه بیشتر در افراد مسن دیده می شود.

 

شیوع بیماری: التهاب لثه از شایع ترین بیماری های جهان است. التهاب لثه و پریودنتیت در کشور ما بسیار شایع است.

 

علائم بیماری لثه:

 

خونریزی لثه مشخص ترین علامت بیماری لثه است.

لثه های سالم به رنگ صورتی روشن ، ساختاری سخت و دارای سطحی خشن مانند سطح پوست پرتقال هستند. لثه های سالم دندان را محکم احاطه می کنند. از طرف دیگر ، لثه بیمار قرمز ، براق و متورم با قوام نرم است.

بوی بد دهان از حفره دهان ایجاد می شود.

بسته به شدت بیماری ، تغییر موقعیت و تاب خوردن دندان ها ، ظاهر دندان های جابجا شده ، اختلالات بسته شدن دندان ها در هنگام گاز گرفتن ، ممکن است اختلالات زیبایی ایجاد کند.

فضاها بین دندان و لثه ایجاد می شود و می توان ترشحات التهابی را مشاهده کرد.

علل بیماری لثه

دلایل مختلفی برای بیماری لثه وجود دارد. شایع ترین علت آن پلاک دندانی میکروبی است که به دلیل عدم مراقبت از دهان و دندان که باکتری سطح دندان را می پوشاند. برخی از دلایل دیگر عبارتند از:

 

تارتار (تارتار) ،

پر کردن و پروتزهای نامناسب ،

فشار،

تغذیه نا مناسب ،

سیگار کشیدن ،

عوامل ارثی ،

برخی از داروهای مورد استفاده ،

اثرات هورمونی مانند یائسگی و بارداری ،

دیابت ،

بیماری های موثر بر سیستم ایمنی بدن.

برخی از ناهنجاری های دهان مانند شلوغی دندان ها ، مشکلات فک ، تنفس دهانی و اثرات غیرمستقیم مانند خشکی دهان و تشکیل پلاک دندانی میکروبی به طور غیرمستقیم بر سلامت لثه تأثیر می گذارد.

 

همانطور که در بالا ذکر شد ، سیگار کشیدن علاوه بر آسیب هایی که به سلامت عمومی وارد می کند ، بر سلامت بافت های دهان و لثه تأثیر منفی می گذارد که این مواد شیمیایی به دلیل تأثیر گرما و مواد شیمیایی موجود در دود با آن تماس می گیرند. مطالعات نشان داده است که سیگار کشیدن خطر التهاب لثه و پریودنتیت را افزایش می دهد. مسئله دیگری که می توان در مورد استعمال دخانیات بیان کرد این است که از توجه و درمان علائم التهاب لثه ناشی از دلایل دیگر جلوگیری می کند.

خصوصیات ژنتیکی نیز عاملی تعیین کننده در حساسیت لثه است. مطالعات نشان می دهد که شیوع بیماری لثه می تواند با توجه به جوامع متفاوت باشد.

استرس مانند بسیاری از بیماری ها در بیماری های لثه یک عامل خطر است و باعث افزایش حساسیت به بیماری می شود.

سوء تغذیه مقاومت بدن را کاهش می دهد. باز هم ، دیابت و سایر بیماری ها ، قدرت دفاعی بدن را ضعیف کرده و مبارزه با عفونت ها را دشوار می کند. بنابراین ، عفونت های ثانویه گاهی در بیماری های مزمن ایجاد می شوند.

تغییرات هورمونی تجربه شده در دوران بارداری و یائسگی حساسیت بافت لثه را افزایش می دهد و لثه نسبت به پلاک باکتری حساسیت بیشتری پیدا می کند ، تحریک به راحتی ایجاد می شود.

 

اختلالات لثه مربوط به مصرف مواد دارویی:

 

موضوع اصلی مقاله ما تأثیر استفاده از دارو بر بیماری لثه است. شناخته شده است که برخی از داروها در درمان بیماریهای سیستمیک مختلف باعث افزایش حجمی لثه ها می شوند ، به عبارت دیگر رشد و سایر اختلالات لثه ایجاد میشود.

 

به دلیل استفاده از دارو ، اختلالات ضعف در بسته شدن و موقعیت دندان  و گفتار مربوط به آن ، مشکل در بستن دهان و مشکلات بلع ، محدودیت در دهانه دهان (تریسموس) رخ می دهد.

 

بزرگ شدن لثه ناشی از دارو امروزه یک مسئله بسیار رایج است. این مشکلات باعث ترس و وحشت پزشکان و بیمارانی است که در حال استفاده از دارو هستند و بر موفقیت درمان تأثیر منفی می گذارند.

 

برخی از داروهایی که باعث رشد لثه می شوند در زیر آورده شده است.

 

داروی پیشگیری از بارداری خوراکی: این گروه از داروها که به عنوان داروهای ضد بارداری نیز شناخته می شوند ، داروهای استروئیدی هستند که حاوی استروژن و پروژسترون هستند و به صورت خوراکی مصرف می شوند. تغییرات هورمونی حساسیت پریودنتال را افزایش می دهد. مطالعات نشان داده است که تغییر در سطح هورمون های جنسی ، التهاب لثه را افزایش می دهد. این دلیل از شایع ترین موارد التهاب لثه در زنان در دوران بارداری است. از آنجا که داروهای ضد بارداری نیز باعث تغییر در سطح هورمون می شوند ، باعث تغییرات لثه ای مانند التهاب لثه مرتبط با پلاک می شوند.

برخی از داروها که در درمان سرطان استفاده می شود

داروهای ضدتشنج ، یعنی داروهای ضد صرع ، که از انقباضات غیرارادی در بدن جلوگیری می کند و در درمان صرع استفاده می شود.داروی رایج در این گروه فنی توئین (PHT ، 5،5-دیفنیل هیدانتوئین) است. در استفاده از این دارو ، در مقالات علمی گزارش شده است که رشد لثه با سرعت های مختلف در 40 تا 90 درصد بیماران مشاهده شده است. این نتیجه به دلیل تغییر ساختار سلول با استفاده از دارو اتفاق می افتد.

داروهای ضد افسردگی

داروهای  بیماری های قلبی و ضد فشار خون (تنظیم کننده فشار خون): اینها داروهایی هستند که در فشار خون و نارسایی کرونر استفاده می شوند. از عبور یون های کلسیم به شکل Ca + 2 از غشای سلول جلوگیری کرده و فشار خون را کاهش می دهد. مسدود کننده های کانال کلسیم که باعث بزرگ شدن لثه می شوند نیفدیپین ، آمیلودیپین ، دیلتیازم ، منیدیپین ، وراپامیل ، فلودیپین ، نیکاردیپین ، نیتردیپین در استفاده از این گروه از داروها ، مشکلاتی مشابه مشکلات لثه ناشی از فنی توئین تجربه می شود. بافت های لثه رشد می کنند ، لثه تاج دندان ها را می پوشاند. این وضعیت غذا خوردن را دشوار می کند و بافت لثه قوام شل پیدا می کند.

آردینی اوخو
سه شنبه 27 آبان 1399
بؤلوملر :

آیا استفاده از فلوراید در کودکان مضر است یا خیر؟

0 گؤروش
یازار:‌


آیا فلوراید ، که در سال های اخیر به شدت در سلامت دهان و دندان استفاده می شود ، مضر است؟ تأثیرات آن بر کودکان چیست؟

این مسئله از زمانی شروع شد که کودکان بیش از بزرگسالان در اولویت موضوعاتی که بحث در مورد فلوراید بود قرار گرفتند، مواد حاوی فلوراید را همراه با خمیر دندان مصرف می کردند.

 

فلوراید که قبلاً در آب های آشامیدنی وجود داشت ، اکنون در کشورهایی مانند سوئد ، ژاپن و هلند ممنوع است.

فلوراید یک ماده بحث برانگیز است. از آنجا که در دوزهای پایین از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند ، در برخی از کشورها به خمیر دندان و حتی در آب لوله کشی اضافه می شود ، در حالی که مضرات آن بیش از فواید آن در سال های اخیر مورد بحث قرار گرفته است. با این حال ، باید دانست که اثرات مضر فلوراید در نتیجه دوزهای طولانی مدت و بالا ، یعنی استفاده نادرست است.

 

افزودن فلوراید به آب در برخی کشورها مانند چین ، اتریش ، بلژیک ، فنلاند ، دانمارک ، نروژ ، سوئد ، هلند ، مجارستان و ژاپن ممنوع است. علاوه بر این ، آب لوله کشی تنها منبع فلوراید نیست. از آب میوه فوری و نوشیدنی های گازدار گرفته تا غذای کودک ، بسیاری از محصولات حاوی فلوراید هستند.

فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی موثر است

فلورین یک عامل موثر و قابل اطمینان در جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و جلوگیری از پوسیدگی شروع شده روی مینای دندان است. اگر با روش ها و دوزهای مناسب استفاده شود ، خطر پوسیدگی را کاهش می دهد. در استفاده از فلورین ، نیازهای فردی تعیین می شود و محاسبه دوز مضر (فلوروز خفیف یا متوسط) باید به درستی انجام شود.

ایده افزودن فلورین به آب آشامیدنی به منظور کاهش خطر و دفعات پوسیدگی در جامعه به دوران باستان برمی گردد. اما امروزه این عمل در بسیاری از کشورها ممنوع شده است. مطالعات نشان داده است که روش های موضعی (سطحی) کاربرد فلوراید موثرتر هستند. این روش برای کاهش تشکیل پوسیدگی با محصولات حاوی فلوراید مانند خمیر دندان ، ژل ، دهان شویه است. همچنین از فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی اولیه و کاهش حساسیت استفاده می شود.

 

مصرف خمیر دندانهای حاوی فلوراید خطرات عمده سلامتی را در کودکان خردسال به همراه دارد

خمیر دندانهای حاوی فلوراید به ویژه در کودکان خردسال خطرات زیادی برای سلامتی دارند. تغییر رنگ دندان دائمی (فلوروز دندان) ، بیماری های معده ، مسمومیت حاد ، بثورات پوستی ممکن است با مصرف طولانی مدت خمیر دندانهای حاوی فلوراید ایجاد شود. استفاده از طعم دهنده هایی که کودکان از آن لذت می برند نیز بحث برانگیزی است. به ویژه کودکان خردسال رفلکس های بلع به طور کامل ایجاد نکرده اند و همیشه می توانند مقدار زیادی خمیردندان را قورت دهند.

 

بنابراین در سال 1997 ، FDA از تولیدکنندگان خمیر دندان خواست که هشدار مسمومیت را روی تمام خمیرهای فلوراید فروخته شده در ایالات متحده بگذارند. در این هشدار آمده است: "کودکان زیر 6 سال را از دسترس خمیر دندان دور نگه دارید. اگر به طور تصادفی بیش از مقدار مسواک زده شده بلعیدید ، با مراکز کنترل سم تماس بگیرید."

 

اگر اثرات مضر فلوراید حاد (فوری) و مزمن (طولانی مدت) در نظر گرفته شود ، تهوع و درد ، استفراغ و سرگیجه ممکن است با مصرف فوری فلوراید اضافی مشاهده شود. در نتیجه دوزهای طولانی مدت و زیاد فلوراید ، آسیب مینای دندان به نام فلوروز دیده می شود. اگر این آسیب خفیف باشد ، به صورت لکه های سفید مات و سفید دیده می شود. در موارد شدیدتر ، تغییر رنگ رنگ زرد و قهوه ای همراه با فرورفتگی های سطح مشاهده می شود. در هر دو حالت ، تصویری است که مشکلات زیبایی شناختی مهمی ایجاد می کند.

 

این خطرات در بزرگسالان بسیار کمتر است. بزرگسالان کمتر دهانشویه را می بلعند. مقدار کمی که بلعیده می شود مشکلی ایجاد نمی کند. در صورت بلع مقادیر زیاد ، شایعترین حالت تهوع و استفراغ است.

95٪ خمیردندان های موجود در بازار حاوی فلوراید هستند. فلوراید به خمیر دندانهای تولید شده برای کودکان 0-3 ساله اضافه نمی شود.

 

کاربردهای فلوراید در مدارس باعث افزایش آگاهی می شود

در مدارس برای محافظت از سلامت دندان در کودکان ساخته می شود از نظر نقطه شروع و افزایش سطح هوشیاری بسیار سودمند است و نکاتی را که باید در نظر گرفت شامل: "کاربرد لاک محافظ فلوراید" در شرایط ایده آل است.

به عنوان مثال ، اگرچه می توان لاکهای حاوی فلورین را روی دندانهای مرطوب قرار داد ، اما آیا دندانها خشک می شوند؟ آیا بعد از عمل بچه ها می توانند لاک اضافی را در دهان خود تف کنند؟ یا بعد از درخواست ، بچه ها پیگیری می شوند ، آیا حداقل 30 دقیقه چیزی می خورند یا نمی نوشند؟

 

با این حال ، حتی ایجاد آگاهی از چنین کاربرد محافظتی در خانواده ها ، سود قابل توجهی را به همراه دارد. لاک فلوراید که دو بار در سال و در شرایط ایده آل توسط پزشکان استفاده می شود ، یک روش بسیار موثر در کاهش  خطر پوسیدگی است.

آردینی اوخو
پنجشنبه 22 آبان 1399
بؤلوملر :

چگونه می توان از بوی بد دهان جلوگیری کرد؟

0 گؤروش
یازار:‌


بوی زشت و ناخوشایند دهان را از نظر علمی به آن هالیوز می گویند. بوی بد دهان را نمی توان به عنوان یک بیماری تعریف کرد. با این حال ، بوی بد دهان افراد می تواند منادی بیماری های بسیار مهمی باشد. بوی بد دهان می تواند از نظر آسیب شناسی یا از نظر فیزیولوژیکی رخ دهد. هالیتوز فیزیولوژیکی به دلیل تجمع گازها در دستگاه گوارش ، رشد باکتری در پشت زبان یا عادات غذایی است. هالیتوز پاتولوژیک هالیوز واقعی است. افرادی که دچار این نوع بوی بد دهان می شوند یا از آن بی اطلاع هستند ، آن را تحمل می کنند یا این بوی بد دهان را می پذیرند.

 

دلایل بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان ممکن است در نتیجه عفونت های سینوسی و ریه ایجاد شود.

نارسایی کلیه می تواند باعث بوی بد دهان شود.

نارسایی کبدی می تواند باعث بوی بد دهان شود.

اختلالات متابولیسم می تواند باعث بوی بد دهان شود که شبیه بوی بد ماهی است که هر از چند گاهی اتفاق می افتد.

شرایطی مانند رژیم غذایی ، ناشتا ، خشکی دهان ، روزه می تواند باعث بوی بد دهان شود.

 

 

چگونه می توان از بوی بد دهان جلوگیری کرد؟

محافظت از دندان ها و لثه ها: ایجاد پوسیدگی دندان و التهاب لثه از مهمترین دلایل ایجاد بوی بد دهان است. از آنجا که هرگونه عفونت در دهان باعث رشد باکتری ها می شود ، همیشه باعث بوی بد دهان می شود. بیماری های دندان و لثه همچنین باعث رشد باکتری ها در دهان و ایجاد بوی بد می شود. بنابراین ، باید ویزیت های معمول دندانپزشکی انجام شود و از بهداشت دندان مراقبت شود.

 

 

 

 

روش های پیشگیری به شرح زیر است:

 

پروتزهای قدیمی و پل های دهان: پروتزهای بریج و دندانی که با گذشت زمان در دهان ساییده می شوند ممکن است باعث بوی بد دهان شوند زیرا باعث تجمع بقایای مواد غذایی می شوند. در این حالت باید به دندانپزشک مراجعه کرده و بازسازی لازم را انجام دهد ، تغییرات لازم و دندانهای از دست رفته به درستی درمان شوند. اولین قدم جلوگیری از بوی بد دهان مراقبت از دندان ها و محافظت از سلامت دندان است.

 

آدامس: ترشح بزاق در دهان ، موفق ترین روش مبارزه با بوی بد دهان است. بزاق حاوی آنزیم های قدرتمند و آنتی بیوتیک های ضد باکتری موثر است که ذرات غذا را از بین می برد و آنها را به معده می فرستد. بنابراین ، در بعضی از بیماری ها مانند دیابت و به عنوان یک عارضه جانبی در بسیاری از داروها ، خشکی دهان همیشگی دارد. زیرا در این موارد ترشح بزاق در دهان وجود ندارد. صبح که از خواب بیدار می شوید ، معمولاً متوجه می شوید دهانتان بوی بد می دهد. دلیل این امر این است که ترشح بزاق در طول شب کاهش می یابد و ذرات غذا در دهان برای مدت طولانی در اینجا می مانند. با جویدن آدامس بدون قند ، می توانید ترشح بزاق را افزایش داده و به تمیز کردن دهان کمک کنید. آب نبات های نعناع فلفلی و آدامس های شیرین فواید زیادی ندارند و می توانند شرایط را حتی دشوارتر کنند.

استفاده از دارچین: دارچین یک گیاه مهم برای مبارزه با باکتری هایی است که در دهان رشد می کنند. با افزودن دارچین به نوشیدنی ها و وعده های غذایی مناسب می توانید آن را مصرف کنید. همچنین می توانید با جویدن دارچین ، آدامس های بدون قند از بوی بد دهان جلوگیری کنید.

 

نوشیدن آب فراوان: با افزایش سن در انسان ، کاهش مایعات در بدن اغلب اتفاق می افتد. در این حالت ممکن است خشکی زبان در دهان و همچنین خشک شدن بدن ایجاد شود. نوشیدن مقدار زیادی آب هم به بدن کمک می کند و هم با جلوگیری از خشک شدن زبان به مبارزه با بوی بد دهان کمک می کند. آب تضمین می کند که باکتری هایی که در دهان رشد می کنند به حداقل ممکن برسند. علاوه بر این ، از بوی بد دهان جلوگیری می کند زیرا ترشح بزاق را افزایش می دهد.

 

هرگز با انسداد بینی نخوابید: بیماری های مجاری تنفسی مانند عفونت های تنفسی فوقانی و سینوزیت می توانند باعث گرفتگی بینی شوند. به خصوص در شب ، ممکن است لازم باشد که از راه بینی نفس بکشید ، زیرا بینی مسدود شده است. این باعث خشک شدن قسمت داخلی دهان و گلو می شود. به همین دلیل ، محیط مناسبی برای تولید مثل باکتری ها ایجاد می کند. کاهش بزاق نیز وضعیت را بدتر می کند. بنابراین ، بینی شما نباید با انسداد در خواب باشد و باید اقدامات لازم برای باز کردن گرفتگی بینی انجام شود.

 

 

 

کاهش مصرف شکر: تمام غذاهای شیرین شده با شکر ساده ، آرد سفید ، شربت فروکتوز محیط مناسبی برای رشد باکتری ها در دهان ایجاد می کنند. باکتری ها از این قندها برای تکثیر سریع استفاده می کنند. این قندهای ساده در تمام غذاهای شیرین که میان وعده هستند وجود دارد. از آنجا که قندهای ساده باعث پوسیدگی دندان می شوند ، باعث بدتر شدن سلامت دهان و دندان می شوند. به همین دلیل است که باید از مصرف ساده قند خود کاسته و مقدار زیادی آب بنوشید.

 

خوب جویدن غذاها: خوب جویدن لقمه هنگام غذا خوردن باعث می شود ترشح بزاق به خوبی با غذا مخلوط شود و هیچ مانده غذایی در دهان وجود نداشته باشد. انجام بیشتر جویدن باعث بیرون آمدن باکتری های بیشتر و رفتن به معده می شود.

 

استفاده از نخ دندان: باکتریها و مواد غذایی باقیمانده را که با مسواک زدن پاک نمی شوند می توان با استفاده از نخ دندان از بین برد. به خصوص باقیمانده مواد غذایی بین دندانها و در مناطق باریک جمع شده باعث تولید مثل باکتریها در دهان به سرعت می شود. به همین دلیل ، استفاده از نخ دندان باید به اندازه مسواک در تمیز کردن دندان ها اهمیت داشته باشد و از بوی بد دهان جلوگیری شود.

 

سیگار نکشیدن: از آنجا که عادت به سیگار کشیدن باعث خشکی دهان می شود ، باعث بوی بد دهان می شود. علاوه بر این ، همچنین باعث بیماری های لثه می شود که باعث بوی بد دهان می شود.

 

مسواک زدن زبان: زبان به دلیل بافت فرورفته و خشن ، بافتی است که باکتری ها می توانند به راحتی روی سطح آن بنشینند و تمیز کردن آن دشوار است. مسواک زدن سطح زبان و به خصوص قسمت پشتی همراه با دندان ها از نظر جلوگیری از بوی بد دهان مهم است. اگر مسواک زدن زبان با مسواک راحت نیستید ، کافی است از یک قاشق پلاستیکی تمیز استفاده کنید و از ریشه زبان تا نوک آن را بتراشید.

 

غرغره: استفاده از اسپری های دهان ، دهان شویه های معمولی یا شکر نعناع برای جلوگیری از بوی بد دهان مفید نیست. این اقدامات کوتاه مدت است. اگر واقعاً می خواهید از بوی بد دهان جلوگیری کنید ، باید از دهان شویه تهیه شده با مخلوط 50٪ آب و 50٪ پراکسید هیدروژن استفاده کنید.

 

استفاده از چای گیاهی: برای جلوگیری از بوی بد دهان ، باید گل رزماری را در آب داغ دم کرده و از چای گیاهی که با افزودن برش های لیمو تهیه خواهید کرد ، استفاده کنید. این نوشیدنی را می توانید صبح ناشتا و بعد از غذا میل کنید. به همین ترتیب ، می توانید به دمنوش گیاهی که با چای مریم گلی تهیه می کنید کمی نعناع اضافه کرده و دهان خود را با آن بشویید.

خوردن سیب: کسانی که بوی بد دهان دارند هم نفس خود را تازه می کنند و هم با خوردن سیب باقیمانده مواد غذایی که بین دندان ها گیر کرده است را از بین می برند.

 

جویدن جعفری: یک تکه جعفری تأثیر بسزایی در طراوت نفس و جلوگیری از بوی بد دهان دارد.

 

مصرف ماست: ماستی که در طول روز مصرف می کنید در از بین بردن بوی سولفید هیدروژن که باعث بوی بد دهان می شود موثر است.

 

مصرف ادویه های مختلف: ادویه هایی مانند  گشنیز ، هل ، رازیانه و گل میخک باید در رژیم غذایی گنجانده شوند زیرا می توانند از بوی بد دهان جلوگیری کنند.

 

مصرف لیمو: کسانی که بوی بد دهان دارند می توانند با خوردن لیمو هر روز از این مشکل جلوگیری کنند.

آردینی اوخو
پنجشنبه 22 آبان 1399
بؤلوملر :